top of page
Cerebellum 2-36.jpg

Powerbreathe je uređaj za treniranje inspiracijskih mišića bez korištenja lijekova koji je dizajniran za jačanje dišnih mišića, smanjenje umora pri disanju i poboljšanje kvalitete života.

DIŠITE DOBRO, ŽIVITE DOBRO

Najčešći uzrok nedostatka zraka je slabost mišića za disanje, ali pomoću treninga inspiratornih mišića možemo ih ponovno ojačati.

 

Slabost respiratornih mišića pridonosi poteškoćama s disanjem u ovim skupinama pacijenata. Kada se Powerbreathe trenažer za disanje koristi kao intervencija, ti mišići jačaju, a pacijenti su otporniji na zamor disanja što dovodi do poboljšanja kvalitete života, smanjenje simptoma i 

Powerbreathe se koristi u medicini i sportu.

MEDICINSKE INDIKACIJE

  • Astma

  • Dispneja

  • Kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB)

  • Prije i poslije operativnih zahvata

  • Zatajenje srca

  • Visoki krvni tlak

  • Moždani udar

  • Neuromuskularne bolesti

  • Post COVID-19 sindrom

Slabost dišnih mišića česta je kod KOPB-a, zatajenja srca i drugih medicinskih stanja. To također može biti posljedica starije životne dobi ili načina života. Svako stanje koje sprječava tjelesnu aktivnost može dovesti do slabosti inspiratornih mišića. U starijoj životnoj dobi možete se osjećati ograničeno zbog nedostatka zraka. Zapravo, studije pokazuju da se snaga mišića za disanje smanjuje s godinama. Ali kada su vaši inspiratorni mišići 'preopterećeni' korištenjem Powerbreathe IMT uređaja, oni se prilagođavaju, postajući jači i otporniji na umor. Jači inspiratorni mišići zahtijevaju manje napora tijekom zadanog zadatka, smanjujući otežano disanje (dispneju). 

SPORT


Čineći disanje lakšim, smanjuje se broj otkucaja srca, vježbanje postaje ugodnije i možete se više potruditi te poboljšati izdržljivost.

Bučica za dijafragmu


Kada sportaš doživi trening visokog intenziteta iznad njegovog laktatnog praga, disanje izlazi iz svoje zone udobnosti i naglo se povećava. Od 12 udisaja u minuti u mirovanju do 60 udisaja u minuti maksimalno. Na kraju inspiratorni mišići oslabe i umorni su, a disanje je još teže. Brzina disanja jedan je od najboljih pokazatelja intenziteta vježbanja.

Tijekom teških vježbi, protok krvi (a time i dostava kisika) u mišiće koji vježbaju je ograničen jer se inspiratorni mišići umaraju, smanjujući izvedbu. Taj se proces naziva metaborefleksom i instinkt je 'preživljavanja' jer vaše tijelo bira potrebu za disanjem umjesto potrebe za 'izvođenjem'. Međutim, uz dobro uvježbanu i jaku dijafragmu (glavni mišić za disanje), može se održati veći protok krvi u udovima.

Powerbreathe trening inspiratornih mišića (IMT) je bučica za dijafragmu. Znanstveno je dokazano da jača mišiće za disanje kako bi im pomogao da se nose sa zahtjevima disanja pri visokom intenzitetu. Također je dokazano da smanjuje napor cijelog tijela, čineći vježbanje lakšim. Kao rezultat toga, može se povećati intenzitet treninga kako bi se u konačnici poboljšala izvedba.

POWERBREATHe - RESPIRACIJSKI TRENING

bottom of page